Sonbaharda Metabolizmayı Hızlandıran Besinler
Güncelleme Tarihi: 24-01-2022
Keten Tohumu
Omega yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu yağ yakımını hızlandırır ve yağın vücutta depolanmasını önler.
Hindistan cevizi yağı
İçinde bulunan orta zincirli trigliseritler; vücudumuzun depolamak yerine enerji için kullanmayı tercih ettiği bir yağ cinsidir, bu da kilo almanıza önler. Günlük; 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı tüketiminin; insülini dengelediği ve göbek bölgesinde yağlanmayı kadınlarda azalttığı görülmüştür.
Zencefil
Zencefil yağ yakımı için mükemmel bir baharattır, yağ yakımını hızlandırır, antiviral ve antienflamatuvar etkisi gösterir. Vücut ısısını etkileyerek metabolizmayı %20 oranında artırdığı görülmüştür.
Yeşilçay
Yeşil çayda kafeinin yanı sıra yüksek miktarda fenolik bileşikler bulunmaktadır.
İçeriğindeki kafein ve kateşinle yağ yakımını destekler ve kilo kaybını kolaylaştırır, metabolizma hızında da artış sağlar.
Tarçın
Kan şekeri regülasyonu sağlandığında, yağ yakımı ve kilo vermede kolaylaşır.
Elma Sirkesi
Klinik çalışmalarda elma sirkesinin kan basıncını, kolesterolü ve tokluk kan şekerini düşürdüğü kanıtlanmıştır. Elma sirkesinin kilo, serum trigliserit seviyesi, yağ alanları ve vücut yağ kütlesinde azalmaya sebep olduğu görülmüştür.
Süt ve Süt Ürünleri
Süt ve süt ürünleri içerisindeki kalsiyum yağ yakımını sağlayan en önemli mineraldir. Yağsız süt ürünleri tüketmek hem protein içeriği, hem de metabolizmayı hızlandıran etkisi ile yağ yakımını hızlandırır.